DigTekLab på besøk i Kautokeino

DigTekLab har vært en arena for samarbeid mellom studenter, elever fra praksisskolene, praksislærere og faglærere på universitetet. Elin og Marit var i Kautokeino for å dele noen av våre erfaringer fra dette samarbeidet.


Den 20.-21. mars 2019 arrangerte Utdanningsdirektoratet nettverkssamling for PfDK i lærerutdanningen. Denne gangen fant samlingen sted på Samisk Høgskole i Kautokeino og temaet for samlingen var “deling”.

Bortimot 70 deltakere fra lærerutdanningene rundt om i Norge deltok. Vi var der hovedsakelig for å presentere våre tanker om hvordan DigTekLab og lignende rom kan fungere som gode møteplasser for samarbeid mellom universitet og praksisskoler. Vi ble også inspirert av andre kollegaer som jobber i lærerutdanningene i Norge. Vi fikk blant annet høre hvordan Samisk Høgskole har utviklet nettbaserte utdanningsløp for å tilpasse og gjøre utdanningen fleksibel, slik at reindriftsutøvere får bedre anledning til å ta utdanning. Flere andre engasjerte lærerutdannere delte sine erfaringer, deriblant Petter Kongsgården frå USN, som nylig disputerte med doktoravhandling om vurderingspraksiser i teknologirike læringsmiljøer.

Onsdagskveld fikk vi oppleve samisk kultur med lassokasting, reinsdyrslede-kjøring og vi fikk servet Bidos i tradisjonell lavvo. Arrangørene av denne kvelden var samer selv som stolt bar gákti (samenes nasjonaldrakt), fortalte oss om den samiske kulturen og joiket for oss. En veldig fin kveld som foregikk i billedskjønne omgivelser.


Det var to minnerike og lærerike dager i Norges største kommune hvor 90 % av kommunens innbyggere er samiskspråklige.







Kommentarer