DigTekLab utforsker - destinasjon London - del 1

Av Elin Bøen

DigTekLab er på tur ut i den store verden for å se hva som rører seg når det gjelder teknologi og utdannelse. Det er flere fra USN som er med på denne turen og LUDO-prosjektet er en viktig pådriver. Destinasjonen er London og hovedmålet med turen er Bett-show. Dette er en stor messe der det er mengder av teknologi til ed-tech bruk, faglig innhold og ikke minst spennende mennesker med ulike erfaringer og tanker. Vi reiser med en stor gjeng av nordmenn i regi av nPed og deltar på flere aktiviteter i tillegg til Bett. Det første vi ble med på var skolebesøk.

I går var vi på Harlow College som er en videregående skole utenfor London. Skolen innførte for 4 år siden ipad som primært arbeidsverktøy for elever og lærere. På skolebesøket så vi på utforming av nye læringsarealer, strategi for implementering av 1:1 iPad og hvordan de tenker pedagogisk planlegging ved bruk av digitale verktøy. Her fikk vi mye inspirasjon, men vi kjenner også mye igjen fra norske skoler (f.eks. Notodden kommune).
Harlow College har på 4 år skapt et læringsmiljø der fleksibel bruk av nettbrettet, sammen med en strukturell endring av undervisning har gitt gode resultater.
De forteller at de opplever økt motivasjon hos elever og forbedrede faglige resultater. De har en tilnærming der de har valgt en tydelig base med planleggingsmodell og enkelte apper som alle skal bruke. Det opp til hver enkelt lærer og elev å utvide bruk av apper ut fra eget ønske og behov.
Det ble ikke så mange bilder fra Harlow, men gå inn på hjemmesiden eller andre sosiale media så vil dere finne litt av hvert av hva de driver med.

Kommentarer