Elever, studenter og praksislærere lærer sammen!

Av Marit Loftsgarden

Mandag og tirsdag i uke 45 hadde vi besøk av 52 grunnskolelærerstudenter som både planla undervisning og gjennomførte undervisning med elever. Målet med disse to dagene var å få erfaring i å bruke nettbrett i undervisningen og slik få utviklet sin profesjonsfaglige digitale kompetanse.

Studentene fikk god veiledning fra start til slutt av praksislærere fra Notodden kommune. På alle skolene i Notodden kommune har alle elevene en iPad hver og store deler av undervisningen foregår på nettbrettet.
Det var praksisveilederne som i hovedsak arrangerte og gjennomførte disse dagene på DigTekLab, i godt samarbeid med programkoordinatoren for Grunnskolelærerutdanning for trinn 5 til 10.
For noen lærerike dager det ble!
På mandag samlet alle studentene seg nede på DigTekLab og ble presentert flere eksempler på hvordan nettbrett blir brukt i deres undervisning og hvilke didaktiske vurderinger som er viktige å tenke over når man planlegger en undervisningsøkt.
På tirsdag dro halve studentgruppa ned på en av praksisskolene for å gjennomføre undervisning der, mens resten av gruppa ble værende på campus for å gjennomføre undervisning for elever som kom på besøk. Noen av studentene hadde aldri før undervist og derfor var denne dagen ekstra spennende.
Dette var første gang DigTekLab har hatt besøk grunnskoleelever og studenter samtidig, men definitivt ikke den siste!










Hva er profesjonsfaglig digital kompetanse for lærere?

Kommentarer