Vi skaper kunnskapen sammen!

Av Elin Bøen

På DigTekLab deler vi de erfaringer vi har og den kompetanse vi får i møte med vårt arbeid. Vi erfarer kontinuerlig nye ting i samarbeid med faglærere, studenter og andre besøkende.  

Gjennom utforsking, diskusjon og refleksjon skaper vi ny kunnskap. Sammen!


Vi ønsker å sette fokus på innholdet og målet for læringsprosessene fremfor teknologien i seg selv, men noen ganger er det også slik at vi trenger kunnskap og erfaringer med ulik teknologi for å forstå dens rolle og betydning for læring og undervisning.  

Vi utforsker for å finne ut mer om hva som er hensiktsmessig bruk, for å finne ut hvordan vi bruker teknologi på best mulig måte inn i ulike sammenhenger. 

Teknologi og teknologirike omgivelser gir noen muligheter, muligheter for å tilnærme seg innholdet på andre måter enn det som er mulig uten teknologi og et tilrettelagt rom. 



Selv om tanken bak er helt klar, teknologien er underordnet, så er den ikke ubetydelig. Det å utforske teknologien i seg selv kan være hensiktsmessig. Særlig når vi er beviste på at det er denne utforskingen som er målet i seg selv. 

Det å dele de erfaringene vi gjør oss sammen, gir rom for at alle kan la seg inspirere, skape nye erfaringer og videreutvikle kompetanse. På den måten bygger vi kunnskap sammen. 
Vi håper også at erfaringsdelingen kan være et utgangspunkt for de som ikke helt vet hvor de skal starte.  

Å bruke digitale verktøy som en naturlig del i et utforskende læringsmiljø i skole og barnehage krever interesse og kunnskap. 

Om du ønsker å se litt mer på modeller og rammeverk, samt noen grunnleggende ressurser for å planlegge læring, utforsking og skaping i teknologirike omgivelser kan du se på siden under:

Utforsking, læring og skaping i teknologirike omgivelser. Presentasjon laget i Adobe Spark.

Presentasjonen er laget i Adobe Spark

Alle bilder: DigTekLabs egne bilde/hentet fra colourbox.com

Kommentarer