Podcast om podcast i undervisningen

Podcast i undervisningen.  

Av Lisabeth Carson

Stadig flere hører på podcast i hverdagen og flere og flere bruker det i undervisningen. Et viktig spørsmål blir da hvordan podcast kan understøtte læring og bidra til å nå mål i undervisningen.  Nick Holmberg er en dansk lærerstudent som i tillegg til å å være en av de som står bak Future Classroom Podcast også har jobbet med podcast i skolen. Så da Lisabeth var på besøk i København utnyttet vi muligheten til å spørre om hans erfaringer med podcast i undervisningen.

Podcast er et medie hvor en blant annet kan inngå i dialog og samtale omkring et tema, derfor vi å lage en podcast om podcast i undervisningen. Lisabeth fikk gjennom denne utforskingen og produksjonen litt innsikt i hva en podcast kan være og hva som er viktig å tenke på. Vi vil trekke frem et par av disse erfaringene. 

Det ene var en bekreftelse på at noen ganger er det erfaring med selve teknologien som kan være det sentrale. Vi trenger  å forstå hvordan den fungerer for å kunne forstå når og hvordan den er hensiktsmessig å ta i bruk. Mens ofte, og kanskje først og fremst, er teknologien et verktøy vi bruker for å nå et mål. Uansett er det viktigste er at vi er bevisste på hva vi ønsker å sette fokus på når og hvorfor. 
Det andre Lisabeth erfarte var at mange ganger når en skal lære noe nytt, er det like greit å bare hive seg ut i det! Resultatet ble en 25 minutter lang podcast som vi la ut på SoundCloud, som du kan høre her: Podcast i undervisningen med Nick 

Kommentarer