Utprøving av Sprk+ med studentene på HSN i Drammen:

Vi har testet Sprk+ med noen av studenten som tar matematikk på GLU i Drammen. 

Se også blogginnlegg med informasjon om Sprk+: 
Enkel i bruk og programmering på tre nivåer

Noen uker før vi skulle møte studentene i Drammen laget vi en kort introvideo med litt informasjon om Sprak+, og opplegget til studentene som ble delt i canvas. På forhånd klargjorde vi også 6 Ipader og koblet disse med 6 Sprk+ og lånte dette med fra DigTekLab. 



Vi startet økten med en introduksjon med kort innføring i bruk. Deretter delte vi oss i grupper på 3-4 studenter som fikk hver sin Ipad og Sprk+, og de fikk 30 minutter til å prøve seg frem og teste utstyret. 



Dette gikk veldig fint og etter få minutter suste de små robotene rund på gulvet. Det tok heller ikke lang tid før noen var i gang med å bygge en bane av div møler og annet:   


Etter litt utprøving og lek samlet vi oss og delte noen erfaringer så langt, før vi gikk i gang med litt mer faglig arbeid. Da var det noen som ville prøve seg på blokkprogrammeringen, noen ville fortsette med en kode de hadde begynt på, mens andre utforsket litt fritt. En forsøkte seg på å bruke Sprk+ for å beregne bremselengde: 


Til slutt samlet vi oss og delte erfaringen og viste for hverandre det vi hadde jobbet med. I tillegg til å være et godt verktøy for å lære koding, som er enkelt å ta i bruk, kom det frem områder innen matematikken hvor Sprk+ kan bidra til å forstå faget. Temaer som måling og testing av avstand, hastighet, lengde, grader, geometri ble nevnt. Studentene meldte også at de måtte bruke mer tid for å se flere faglige muligheter og bli mer kjent med Sprk+ før de kan bruke det i undervisningen. De ga også tilbakemelding på at det kunne være lurt å være to og to i begynnelsen i stedet for større grupper.
En STOR TAKK til drammensstudentene for en flott dag med mye moro og mange gode faglige diskusjoner! Gleder oss til vi sees igjen på DigTekLab :)

Kommentarer