Enkel i bruk og programmering i tre nivåer. 

På DigTekLab har vi et sett med 12 Sphero Sprk+ som er små kuleformede roboter. De kan brukes på ulike flater og i vann, og kan styres enten manuelt eller ved å hjelp av programmering.

 

Den er enkel å ta i bruk og styres for eksempel med en smarttelefon eller en Ipad. Det finnes en rekke gratis apper å laste ned, og i undervisningssammenheng kan edu-appen være et fint sted å starte:
Apple
Android


I undervisning:

I edu-appen kan Sprk+ programmeres på tre ulike måter: Tegning, blokkbasert eller skriftbasert programmering:



Du kan lage dine egne undervisningsopplegg eller la deg inspirere av aktivitetene som du får tilgang til via appen. Disse er enten er laget av Sphero selv eller av andre Spherobrukere.
Se for eksempel opplegget om solsystemet hvor elevene skal finne roteringstiden og farten til planetene i for få Sprk+ til å kjøre i bane rundt sola.




Her følger det også med korte instruksjonsvideoer om Keplers første lov og om omdreining og rotasjon. Se hele opplegget påSphero sine nettsider her: Planetary motion 

Skrevet 8. januar

Dette innlegget oppdateres fortløpende ettersom vi får fler eerfaringer. Del gjerne dine erfaringer med Sprk+ i kommentarfeltet under! 




Kommentarer